30 kuvaa: Heidin ja Samuelin häät

Moikka taas! Vuorossa on Heidin ja Samuelin hääkertomus viime kesältä. Tavattiin normaaliin tapaan jo ennen häitä hääparin kanssa ja oli ihana huomata, miten hyvin meillä synkkasi parin kanssa. En tiedä johtuiko se osittain siitä, että ollaan lähes saman ikäisiä, vai muuten vain siitä, että ollaan samantyyppisiä ihmisiä. Oli miten oli, innostuin palaverin aikana näistä häistä vielä vähän normaalia enemmän, sillä Heidin näyttämät inspiraatiokuvat olivat todella lähellä sitä, millaiseksi voisin omat hääni joskus tulevaisuudessa kuvitella. Lähdin palaverista leveä hymy kasvoilla ja kotiin päästyäni hehkutin poikaystävälleni tavanneeni todella ihanan, lempeän ja muut huomioonottavan parin.

Hääpäivä alkoi vihkimisestä Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla. Pastorin puhe oli todella kaunis, eikä ihme, sillä samainen herra oli ollut tärkeässä roolissa myös parin tapaamisen kannalta. Koenkin, että yleensä vihkiminen muuttuu heti virallisesta vähän leppoisammaksi, mikäli vihkijä tuntee parin jotenkin entuudestaan. Puhe tulee silloin sydämestä ja esimerkit parin elämästä ovat syvällisempiä ja kenties jopa aidompia. Koko virallinen vihkikaava muuttuu paljon henkilökohtaisemmaksi ja ehkä jopa merkityksellisemmäksi.

Vihkimisen jälkeen jäimme kirkon ympäristöön kuvaamaan potretteja. Onnistuneita potretteja tuli päivän aikana itseasiassa niin paljon, että tätä postausta kirjoittaessa jouduin 30 kuvan rajan takia miettimään hyvin tarkkaan mitkä kuvat näkevät päivän valon ja mitkä jäävät omaan arkistooni piiloon. Potrettien kuvaamisen jälkeen huristelimme yhdessä hääparin ja morsiamen isän kanssa kohti juhlapaikkaa, Villa Smedsiä.

Hääpäivä oli aivan mahtava ja juhlapaikka todella kaunis. Ruuat olivat käsittämättömän hyviä ja näinkin monien hakevan bataattiranskalaisia lisää santsikierroksella. Päivän ohjelmaan kuului puheita, musiikkiesityksiä, perinteinen kenkäleikki, stadi vs. lande -tietovisa, huutokauppakeisarin taidehuutokauppa (lisää infoa kuvateksteissä ;D), kimpun ja sukkanauhan heitot ja tietysti myös tanssimista! Päivän aikana sattui ja tapahtui niin paljon, että olisin tarvinnut ainakin 60 kuvan postauksen kattamaan koko päivän – hups!

On varmaan aika harvinaista, mutta ihan käsittämättömän ihanaa, ystävystyä asiakkaan kanssa näin vahvasti. Siksi olenkin todella kiitollinen kuvaajamentorilleni Jetrolle hänen suosituksestaan, sillä ilman sitä, en olisi varmaan ikinä päätynyt kuvaamaan Heidin ja Samuelin häitä. Onneksi kuitenkin päädyin, sillä on ollut ilo oppia tuntemaan Heidiä ja Samuelia vähän lisää ja huomata, miten hyväsydämisiä ja lempeitä he ovatkaan. Näitä häitä muistellessa hymyilen aina. Joka ikinen kerta!

heidi&samuel-some (23 of 417) hmpblog
Heidi ja Samuel vihittiin Pyhän Laurin kirkossa Vantaalla.

heidi&samuel-some (18 of 417) hmpblogheidi&samuel-some (60 of 417) hmpblogheidi&samuel-some (78 of 417) hmpblogheidi&samuel-some (100 of 417) hmpblogheidi&samuel-some (94 of 417) hmpblog

heidi&samuel-some (182 of 417) hmpblog
Kauniit sormukset!
heidi&samuel-some (139 of 417) hmpblog
Ja erittäin suloisesti koristeltu juhlapaikka, Villa Smeds.
heidi&samuel-some (199 of 417) hmpblog
Näissä häissä kuultiin monta hienoa puhetta ja lauluesitystä. Morsiamen isän itse tekemä kappale kosketti kaikkia ja huomasin itsekin pyyhkiväni silmäkulmia kameran takana!

heidi&samuel-some (200 of 417) hmpblogheidi&samuel-some (252 of 417) hmpblog

heidi&samuel-some (223 of 417) hmpblog
Häissä oli paljon hauskaa ohjelmaa, eikä perinteinen kenkäleikki todellakaan ollut ainoa leikki. Vuorossa oli nimittäin vielä mm. huutokauppakeisari-ohjelmasta keksitty parodialeikki, minkä lisäksi osa vieraista ryhmittäytyi pelaamaan stadi vs. lande -kisaa oman asuinkuntansa perusteella ;D

heidi&samuel-some (227 of 417) hmpblog

heidi&samuel-some (263 of 417) hmpblog
Hääpäivänä sää oli kaunis kuin morsian. Ja Heidi oli kyllä todella upean näköinen – kuin myös sääkin, sillä aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta kauniina kesäpäivänä!

heidi&samuel-some (241 of 417) hmpblog

heidi&samuel-some (278 of 417) hmpblog
Ohjlemavinkki tuleville hääpareille: Tv:stä tutusta Huutokauppakeisarista väännetty hauska hääleikki sai koko juhlakansan nauramaan kippurassa. Leikin alussa täysin pimennossa elävä hääpari sai tehtäväkseen piirtää toisistaan upeat taideteokset. Tämän jälkeen lavalle astui ”huutokauppahuijari”, joka piti juhlavieraille, rooliinsa erittäin vahvasti eläytyen, huutokaupan näistä kahdesta taideteoksesta. Huutokaupassa kerätyt rahat annettiin hääparin häämatkakassaan ;D Hauskaa oli erityisesti se, miten molemmat suvut halusivat nostaa taideteosten arvoa mahdollisimman korkeaksi, jottei toinen puoli tietenkään voittaisi ;D
heidi&samuel-some (283 of 417) hmpblog
Hääparin taideteokset kiertivät juhlasalissa ennen huutokaupan alkua, jotta jokainen pystyi arvioimaan teosten oikean arvon. Kun huutokauppa oli käyty loppuun, taiteilija vielä signeerasi teoksen ja luovutti sen henkilökohtaisesti ostajalle. Hääleikeissä ne pienetkin vivahteet ja yksityiskohdat ovat merkityksellisiä. Mitä paremmin leikki tai ohjelmanumero vedetään, sitä paremmin myös vieraat niistä innostuvat!
heidi&samuel-some (333 of 417) hmpblog
Päivän komea sulhanen, Samuel!

heidi&samuel-some (348 of 417) hmpblog

heidi&samuel-some (352 of 417) hmpblog
Kävimme vielä auringonlaskun aikaan ottamassa muutamat lisäpotretit juhlapaikan lähimiljöössä. Vaikkei multainen pelto ole kaikkien mielestä kaunein tausta, juuri tälle parille se sopi hyvin. Samuel on kasvanut maalaistalossa ja peltomaisemat tuovat siksi lapsuudenajat mieleen.
heidi&samuel-some (354 of 417) hmpblog
Niin sympaattinen pari. Näitä hymyjä katellessa alkaa itseäkin hymyilyttää todella paljon <3

heidi&amp;samuel-some (359 of 417) hmpblog

heidi&amp;samuel-some (367 of 417) hmpblog
Illan hämärtyessä oli tietysti kimpunheiton vuoro!

heidi&amp;samuel-some (397 of 417) hmpblog

heidi&amp;samuel-some (374 of 417) hmpblog
Ja täytyihän se sukkanauhakin kaivaa sieltä helman alta…
heidi&amp;samuel-some (379 of 417) hmpblog
Ja lopulta sukkanauhan nappasi tämä sinnikäs herra ;D

heidi&amp;samuel-some (388 of 417) hmpblogheidi&amp;samuel-some (393 of 417) hmpblogheidi&amp;samuel-some (405 of 417) hmpblog

heidi&amp;samuel-some (402 of 417) hmpblog
Oikeastihan hyppykuvia otetaan näiden kuvien vuoksi! Nää nimittäin naurattaa joka kerta ;D Mahtuuhan kuvapaketteihin tietysti mukaan myös niitä onnistuneitakin versioita. Mutta nää on aivan helmiä – ne naurattaa vielä monta vuotta häiden jälkeenkin!
heidi&amp;samuel-some (411 of 417) hmpblog
Illan päätteeksi Heidi ja Samuel saatettiin tähtisadetikkujen valossa lähtemään kohti yhteistä tulevaisuutta, morsiamen isän superhienolla Mustangilla tietty! ;D

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.